Blog Can Agri

  1. Wycielacze

    Jak wybrać odpowiedni wycielacz?

    Na rynku dostępnych jest wiele modeli urządzenia, jednak wszystkie charakteryzują się prostotą budowy i użytkowania. Wycielacz skonstruowany jest z dwóch podstawowych elementów: prowadnicy i głowicy. Wzdłuż prowadnicy przemieszcza się przekładnia, która pociągając za linki porodowe powoduje wysuwanie się cielęcia z kanału rodnego. Ważne przy tym, aby urządzenie wyposażone było w mechanizm szybkiego zwalniania naciągu w awaryjnych sytuacjach.

    Czytaj więcej »
  2. Poidła dla trzody

    Poidła dla trzody

    Poznaj kompleksową ofertę dotyczącą poideł dla trzody. Dowiedz się dlaczego warto wybrać nasze produkty, poznaj specyfikację, zastosowanie oraz sprawdzone praktyki.

    Czytaj więcej »
  3. Dipping zimowy – bez niego ani rusz

    Dipping zimowy – bez niego ani rusz

    Okres panowania niskich temperatur dla krów nie stanowi większego problemu, jednak w tych warunkach skóra wymienia, a w szczególności strzyków wymaga wyjątkowej pielęgnacji.

    Czytaj więcej »
  4. Dekornizacja cieląt staje się standardem

    dekornizacja cielątdekornizacja cieląt

    Dekornizacja cieląt staje się standardem

    W nowoczesnej oborze widok bydła z rogami staje się coraz rzadszy. Wpływają na to zarówno względy bezpieczeństwa, jak również konieczność dostosowania do wyposażenia budynku.

    Czytaj więcej »
  5. Odchów cieląt w budkach

    Odchów cieląt w budkach

    Odchów cieląt stanowi jedno z najtrudniejszych zadań w chowie bydła. Najmłodsze osobniki w stadzie wymagają dobrych warunków utrzymania, które można zapewnić odchowując je w specjalistycznych budkach.

    Czytaj więcej »
  6. Deratyzacja – gryzący problem w gospodarstwie

    Jak poradzić sobie z gryzącym problemem? 

    Okres późnego lata i jesieni, kiedy z pół znikają uprawy, a więc naturalny pokarm gryzoni, sprawia, że zaczynają one masowo ściągać do gospodarstw szukając schronienia oraz pokarmu podczas zimy. Jest to kluczowy moment do podjęcia wzmożonej walki z tymi szkodnikami.

    Czytaj więcej »