Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g
Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej.
100% LACTOBACILLUS BUCHNERI
Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.
Zastosowanie stabilizatora Microsile opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu. Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego – związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.
EFEKTY STOSOWANIA:
- Zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki.
- Opóźnienie ryzyka wtórnej fermentacji w kiszonce.
- Wieksza wartość pokarmowa kiszonki.
- Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.
DAWKA: Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie.
SKŁAD:
- Lactobacillus buchneri 3x10(10) j.t.k./1g preparatu
- Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca wynosi 300000 CFU
Główny EAN-13 | 5908289675139 |
---|---|
Stawka VAT | VAT 23% |
Kod CN | 30029090 |
Kraj pochodzenia | Polska |
Aktualność | Oferta stała |
Waga produktu | 500 g |
Pakowanie (szt./karton/paleta) | 1/20 |
Waga netto | 0.05 kg |