Preparat do zakiszania kukurydzy (100% Lactobacillus buchneri), 500 g

SKU
01-4062

Specjalistyczny preparat bakteryjny do kiszenia pasz objętościowych o niskiej stabilności tlenowej.

100% LACTOBACILLUS BUCHNERI

Specjalistyczny preparat do zakiszania kukurydzy i innych pasz objętościowych podlegających ryzyku wtórnej fermentacji. Zawiera szczep bakterii typu heterofermatywnego Lactobacillus buchneri, który wydłuża stabilność tlenową kiszonki.

Zastosowanie stabilizatora Microsile opóźnia proces zagrzewania się kiszonki po wybieraniu z pryzmy lub silosu. Szczep bakterii fermentacji mlekowej Lactobacillus buchneri ma zdolność do syntezy 1,2-propandiolu i kwasu propionowego – związków hamujących rozwój grzybów w kiszonce.


EFEKTY STOSOWANIA:

  • Zwiększenie stabilności tlenowej kiszonki.
  • Opóźnienie ryzyka wtórnej fermentacji w kiszonce.
  • Wieksza wartość pokarmowa kiszonki.
  • Hamowanie rozwoju pleśni i drożdży w kiszonce.


DAWKA: Inokulant w proszku do stosowania w postaci roztworu wodnego: 500g na 25-50 litrów czystej wody. Bardzo dobra rozpuszczalność w wodzie.


SKŁAD:

  • Lactobacillus buchneri 3x10(10) j.t.k./1g preparatu
  • Liczba bakterii na 1g zakiszanego surowca wynosi 300000 CFU
Więcej informacji
Główny EAN-135908289675139
Stawka VATVAT 23%
Kod CN30029090
Kraj pochodzeniaPolska
AktualnośćOferta stała
Waga produktu500 g
Pakowanie (szt./karton/paleta)1/20
Waga netto0.05 kg
© Canagri 2025 - wszelkie prawa zastrzeżone
×